Gå til hovedindhold

Fair Isle med nordisk inspiration

Fair Isle med Dorthe Merete Lykke Jensen
Type
Workshops
Tid
-
Sted
Multikulturhuset

Vi ser nærmere på de fine strikkemotiver, der er anvendt igennem generationer i Norge, Island og Færøerne. Med inspiration fra dem og i kombination med egen fortolkning og fantasi, udvikler du dit personlige mønster. Et mønster, der er anvendeligt til fair-isle på et rundt bærestykke på en sweater eller ret/vrang mønster til kanter på en trøje... Vi skal også afprøve farvesammensætning og fair-isle kombineret med strukturstrik på strikkepindene. 

Dorthe medbringer forskellige prøver til inspiration, samt printet undervisningsmateriale med beskrivelse af teknikker og billeder og maskepapir til 30 kr., der betales når vi ses til workshoppen. 

For at deltage, er alment kendskab til strik en fordel. Du behøver ikke at have forkendskab til fair-isle eller design. 

Medbring

1 basisgarn i en kvalitet og farver du ofte bruger til sweater, en pose med lækre garnrester som mohair, uld, alpaka, silke, angora, glimmer garn osv… Er garnerne tyndere end basisgarnet, kan der strikkes med dobbeltgarn. 

Strikkegrej: Rundpind til magic-loop (80 cm blød vire) eller strømpepind, der passer til dit basisgarn + 0,5-1 mm tykkere, maskemarkør, saks, skriveredskab. 

Se mere på Dorthes instagram og Facebook: @dorthemeretelykkejensen